O nama

O nama

Prošećite bilo kojom marinom i pogledajte palube od tikovine pa sami donesite zaključak. Većina ih propada zbog utjecaja sunca, morske vode i starenja. Održavanje lijepog izgleda prave tikovine nije lak posao, no zato sada postoji savršeno alternativno rješenje!

Permateek je ekološki prihvatljiva, kompozitna brodska podna obloga od umjetne tikovine koja nudi svojstva i izgled prave tikovine, ali bez puno muke. Nije klizava, bilo da je mokra ili suha; ne zahtijeva previše održavanja, a izgleda poput nove tikovine iz sezone u sezonu. Permateekove podne obloge od umjetne tikovine troškovno su učinkovite, otporne na mrlje i jednostavne za čišćenje. Uz tolike prednosti, zašto biste postavljali bilo što drugo?

Ručno rađene obloge

Sve Permateekove palube ručno se izrađuju od kompozitnih brodskih dasaka od umjetne tikovine u tradicionalnom stilu i dizajnu. Težnja nam je postići ono što smatramo krajnjim ciljem kada je riječ o palubama od umjetne tikovine. Visok stupanj vještina i stručnog znanja ulaže se u svaki pojedini proces izrade Permateekovih paluba po mjeri naručitelja.

Rijetko koristimo već postojeće predloške, budući da smo svjesni činjenice da ne postoje dva jednaka broda, čak ni od istog proizvođača. Za svaki se projekt zasebno izrađuje šablona, digitalno ili ručno, kako bi se osiguralo savršeno uklapanje. Kod izrade palubnih oplata, nije riječ o pukom lijepljenju jedne uz drugu – svaki se spoj ručno vari kako bi se osiguralo da se neće stisnuti ili razdvojiti. Nakon postavljanja, posvećujemo puno vremena procesu ručne završne obrade svake kompozitne brodske daske, koji je strogo čuvana tajna i samo jedan od brojnih razloga zašto palube obložene Permateek umjetnom tikovinom djeluju toliko autentično i nimalo poput tipičnih plastičnih paluba.

Mnogi naši zadovoljni kupci priznaju da nisu razmišljali o postavljanju podnih obloga od umjetne tikovine dok ih nije razuvjerio autentičan izgled Permateek tikovine. Pri odabiru Permateeka, možete biti sigurni da će Vaš projekt realizirati visokokvalificirani stručnjaci koji su detaljno upoznati sa svim aspektima izrade paluba. U tom cilju ulažemo sve veće napore u zapošljavanje novih montera kako bismo omogućili što većem broju ljudi da uživaju u luksuzu Permateeka.

Pravi odabir palubne obloge

Nisu sve podne obloge od umjetne tikovine jednake. Palubne obloge od Permateeka visokokvalitetan su proizvod, izrađen isključivo od neprerađenog PVC materijala iznimne kvalitete. Ne lijepe se već se toplinski zavaruju, kako bi se oblikovale daske od umjetne tikovine. Permateek je jedna od vodećih tvrtki za palubne obloge od umjetne tikovine koja je odoljela iskušenju dodavanja punila male težine. Upravo zbog toga što se držimo dokazane formule, naš je proizvod otporniji i trajniji. Njegova boja i zrnata tekstura su postojanije te je otporniji na habanje, udarce i ogrebotine. Neće izblijedjeti, pucati, izvitoperiti se ili stisnuti pod utjecajem vremenskih prilika, a zahtijeva minimalno održavanje (pranje) kako bi izgledao lijepo iz godine u godinu.

Prednosti Permateeka:

  • dugotrajnost – izrađuje se od dasaka od UV stabilnog PVC-a
  • niska razina održavanja – ne zahtijeva redovito brušenje i premazivanje drveta, već samo pranje četkom namočenom u sapunicu
  • vremenska učinkovitost – jedan dan za izradu šablone i jedan za postavljanje, a svi ostali radovi obavljaju se u našim radionicama!
  • cijena – povoljna u odnosu na pravu tikovinu
  • kvaliteta izrade – visokokvalitetan proces izrade uz toplinsko zavarivanje dasaka od umjetne tikovine

Palube od umjetne tikovine i utjecaj topline

Za sve koji su zabrinuti oko toga kako će se brodski pod od umjetne tikovine ponašati pod izravnim utjecajem sunčeve svjetlosti, istina je da će se svi umjetni materijali zagrijati, baš kao i prava tikovina. Permateek u originalnom obliku oduvijek spada u ‘hladnije’ opcije u ponudi. Što svjetliju boju palubne obloge odaberete, to će biti hladnija. Ako želite hladniju palubu, ništa ne može nadmašiti bijeli fiberglas. Međutim, ako poput mnogih želite atraktivan izgled palube od tikovine sa svim prednostima koje pruža alternativno rješenje – umjetna tikovina, Permateek je pravi odabir.

Permateek je jedinstvena tvrtka koja nudi jedinstveni proizvod. Palubne se obloge posebno dizajniraju i proizvode isključivo za ovlaštene distributere. Ne prodaju se kao zasebni komadi niti za postavljanje u vlastitoj izvedbi. Permateek palubne obloge dostupne su samo kod ovlaštenih distributera, koji rade prema istim odobrenim, visokim standardima. Ono što Permateek izdvaja od ostalih i čini njegov izgled jedinstvenim i autentičnim upravo je pozornost koju posvećujemo detaljima.